top of page

Onze ethische inzet

Vind inspiratie bij elke beurt

Geconfronteerd met het milieuprobleem, hebben we besloten om mee te doen, omdat we geloven dat een vermenigvuldiging van eenvoudige gebaren het verschil kan maken.

 

De textielindustrie en de wereld in het algemeen hebben veel veranderingen ondergaan.
 

Economische spelers zijn zich er ook van bewust geworden dat natuurlijke hulpbronnen niet onuitputtelijk zijn en dat bepaalde productiemethoden ze in gevaar brengen. Daarom zet TEE-COMME zich in voor ethische, verantwoorde en milieuvriendelijke mode.
 

Wij geven de voorkeur aan lokale productie: de personalisatie van producten is gecentraliseerd in Luik in België.

banner-902583.jpg

Onze milieuvriendelijke merken

We hebben ervoor gekozen om te werken met milieuvriendelijke merken die zich inzetten voor het respecteren van de natuur en de mens.

 

Deze merken zijn partners van verschillende labels en garanderen ons dus de kwaliteit van de kleding en het respecteren van de milieuverplichtingen.

 

Kiezen voor biologisch katoen, gerecycled polyester en een personalisatiesysteem in een kortsluiting betekent bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen en daarmee de impact van de productie op het milieu verminderen._cc781905-5cde-3194- bb3b-136bad5cf58d_

Wat is een label? 

Een label is gebaseerd op specifieke criteria, die via een participatief proces worden bepaald en regelmatig worden bijgewerkt. 

 

Deze criteria worden gebruikt om de fabricage en verwerking van een product te bepalen, de manier waarop een dienst wordt aangeboden of hoe een managementsysteem wordt ontworpen.
 

Het label is een vorm van communicatie met de eindverbruiker. Het is gemaakt door een professionele sector en bevestigt dat het product voldoet aan de specificaties die zijn vastgesteld door de maker van het label. Om erkend te worden, moet het label worden afgegeven door een onafhankelijke instantie.
 

Labels lopen in de hele modus in de honderden en zijn niet te verwarren met normen, die door een onafhankelijke instantie worden ontwikkeld, vaak op instigatie van de overheid en in overleg met de betrokken spelers.
 

Ze worden veel gebruikt en zijn geleidelijk de instrumenten van het industriebeleid geworden voor de organisatie van markten, concurrentie en de verspreiding van technische knowhow.

Wat ons hier interesseert, zijn de normen die de ecologische en sociale kwaliteit van bedrijven beoordelen.

 

Textiellabels zijn er om ons als consument te beschermen, maar niet alleen:
   • Ze helpen ook het milieu en kleine producenten te beschermen.
   • Elk label heeft een bepaald hulpprogramma, zelfs als sommige op elkaar lijken.
    • Ze kunnen ook internationaal, Europees of Belgisch zijn.
   • De meeste van deze labels certificeren biologisch textiel en eerlijke handel.
    • In de textielsector ontstaan steeds meer labels

Onze labels

EKO-TEX STANDAARD 100:

Deze certificering garandeert dat zowel de gebruikte grond- en halffabricaten als de afgewerkte producten geen stoffen bevatten die schadelijk zijn voor mens en milieu.
Dit is het eerste label om te garanderen dat textiel vrij is van giftige producten voor lichaam en milieu.

 

SCO 100:

De OCS-standaard (Organic Content Standard) geeft een onafhankelijke certificering met betrekking tot de vervaardiging van textiel uit biologische grondstoffen.
Het doel van deze norm is om de traceerbaarheid en integriteit van grondstoffen gedurende het gehele productieproces te garanderen. Het garandeert de zuiverheid van het katoen van het textiel dat u koopt.

 

DE FAIR WEAR STICHTING:

Fair Wear Foundation is een stichting die zich inzet voor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden in bedrijven.
 

Het doel is bij te dragen aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de textielindustrie.
 

Om dit te doen, heeft het een arbeidsvoorwaardencode opgesteld die de merken zich verplichten te respecteren.
 

De belangrijkste principes van deze code zijn: verbod op dwangarbeid, geen discriminatie op het werk, vrijheid van vereniging, fatsoenlijke arbeidsomstandigheden (hygiëne, gezondheid), kinderarbeid is verboden, arbeidstijd en
gecontroleerde lonen, alle discriminatie verboden.

 

De FWF verbindt zich er vervolgens toe om de toepassing van deze principes in de spinnerijen en textielfabrieken te verifiëren.

 

GOTS:

Wereldwijd label dat de biologische oorsprong van textiel certificeert. Ze moeten voor minimaal 75% uit organisch materiaal bestaan.
Het zorgt er ook voor dat in alle stadia van de textielproductie en -verwerking de gebruikte productieprocessen sociaal verantwoord en milieuvriendelijk zijn. (zware metalen, formaldehyden, GGO-enzymen en kankerverwekkende amines zijn verboden).
Het is een zeer betrouwbaar label dat rekening houdt met ecologische en menselijke criteria.

 

PETA GOEDGEKEURDE VEGAN:

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het vaststellen en beschermen van de rechten van alle dieren.
Net als mensen zijn dieren in staat pijn te voelen. Ze zijn dan ook niet gemaakt voor gebruik in de textielindustrie en dergelijke.

 

PETA werkt door middel van publieksvoorlichting, onderzoek, wetgeving, het organiseren van speciale evenementen, betrokkenheid van beroemdheden en protestcampagnes.
 

Elk jaar worden miljoenen dieren gedood voor de textiel- en kledingindustrie, allemaal in naam van de mode.
 

Onmetelijk lijden gaat gepaard met elk met bont afgezet jack, elke leren riem en elke wollen trui.
 

Maar het is niet alleen voor bont, de industrie gebruikt soms ook dierlijke bijproducten om producten te vervaardigen die direct of indirect in de textielproductie worden gebruikt.
 

PETA gelooft in geweldloosheid en pleit niet voor of onderschrijft geen actie die individuen, mensen of niet-mensen schaadt. 

bottom of page